Keresés
Tagfelvétel

namidachan

Projektek állása.

Itt tudod megnézni, hogy a projektjeink mely fázisban vannak a kikerülésig.
Projektek állása.

Fansub etikett

fansubgyik

Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 8,824
· Legújabb tag: Arnold
Facebook
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Manga » Love so Life
Love so Life

Love so Life

Mangaka: Kouchi Kaede
Besorolás: manga
Hossz: még fut
 
Kiadás éve: 2008
Műfaj: dráma, shoujo, hétköznapi élet
Letöltés & Online 

 

 

 

A történet 2008-ban a Hakusensha Hana to Yume magazinjánban kezdte pályafutását, és Kouchi Kaede írta és illusztrálta.

Történet
Amikor az ember elveszíti az egyetlen hozzátartozóját, rendszerint összeomlik, pláne, ha öt éves, és árvaházba kerül. Nakamura Shiharu azonban csak rövid ideig búslakodik szomorú sorsa felett, mert rádöbben, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek még nála is szerencsétlenebb sors jutott, és akiknek szükségük van valakire, aki gondjukat viseli. Így mire 16 éves lesz, ő lesz mindenki nővérkéje az árvaházban, ráadásul élete céljává válik, hogy egy óvodát vezethessen. Éppen ezért részmunkaidőben dolgozik egy napköziben, és egy nap azon kapja magát, hogy az ott lévő kétéves ikerpár gyámja arra kéri, legyen a picik bébiszittere. Ezzel veszi kezdetét ez a nagyon aranyos, kis történet.

A gyerekek gyámja, Matsunaga Seiji-san az egyik televíziós csatorna népszerű bemondója, akire a bátyja bízta rá a gyermekei nevelését, miután elvesztette feleségét, és ennek hatására összeomlott. A testvér igyekszik helytállni, de egy egyedülálló férfinak, aki minden erejével a karrierje építésével foglalkozik, nem sok ideje és ereje marad, hogy a rakoncátlan ikrekkel foglalkozzon. Ezért is fogadja fel Shiharut, aki különleges kapcsolatot alakított ki a gyerekekkel a napköziben.

A történet nagyon aranyos és vicces, ugyanakkor elgondolkodtató is, hiszen olyan kérdések merülnek fel benne, hogy hogyan is lehet pótolni egy kisgyereknek az elvesztett szüleit, hogy milyen nehéz a legegyszerűbb dolgokat megértetni velük, illetve hogy néha áldozatokat kell hozni, akkor is, ha nehezünkre esik. A manga fő témája tehát a gyereknevelés és az ezzel járó bonyodalmak leküzdése. Azonban egyedivé teszi az, ahogy főszereplőnk az édesanyáról megmaradt kevés emléke és élménye segítségével igyekszik az ikrek minden szomorúságát elmulasztani, és egy olyan életet biztosítani nekik, ami neki nem adatott meg. A komoly téma ellenére mégis megmarad a könnyed hangvétel, ami nem idegeníti el azokat az olvasókat sem, akik nem érzik közel magukat ehhez az élethelyzethez.

Vélemény
A rajzok nagyon szépek, az ember egy-egy képnél szívesen leragad egy kis időre, a karakterek jól kidolgozottak, a történet szórakozató, mégis megmozgatja az ember gondolatait, egyszerűen minden megvan benne, ami egy jó mangához kell.

Ismertetőt írta: Sayuu

Hozzászólások
#1 | Lucy2003 - február 02 2021 23:53:46
sziasztok,szeretném mekérdeklődni,hogy lesz e tovább fordítva ez a manga mert imádom olvasni ,és nagyon sok érdeklődés lenne rá szerintem.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 100% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 0% [0 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
©

Üdvözöl a Namida Fansub Team!

Miket találsz nálunk.

Nálunk saját készítésű anime feliratokat, manga fordításokat találsz.
Letöltéshez be kell jelentkezned, ha még nem vagy tag regisztrálj!
Kérdéseidet a Fórumban teheted fel, vagy ha csak csevegni szeretnél, azt is megteheted.

Belépés

Elfelejtett jelszó?

Még nem vagy tag? Regisztrálj!

Regisztráció után hozzáférhetsz a csapat által készíttet feliratokhoz és mangákhoz.