Keresés
Tagfelvétel

namidachan

Projektek állása.

Itt tudod megnézni, hogy a projektjeink mely fázisban vannak a kikerülésig.
Projektek állása.

Fansub etikett

fansubgyik

Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 8,949
· Legújabb tag: JangMi
Facebook
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Anime » Hakuouki: Shinsengumi Kitan
Hakuouki: Shinsengumi Kitan

Hakuouki: Shinsengumi Kitan

Besorolás: anime, tv
Hossz: 12 rész
Megjelenés: 2010
Műfaj: vakció, dráma, történelmi, samurai, shoujo, természetfeletti
Készült:
Ninomiya Sachi műve alapján.
Felirat

 

 

Az ismertető helyenként spoilert tartalmaz, bár igyekeztem elkerülni őket, amennyire lehet.

Életútja

A Studio Deen és a Sentai Filmworks jóvoltából 2010-ben 12 részes anime adaptációt kapott ez a sokak által ismert visual novel. Az anime sikere nyomán manga és light novel is készült belőle, majd egy szezonnal később érkezett belőle a 2. évad, a Hakuouki: Hekketsu-roku. Ezt követően 2011-ben két pár perces OVA került ki, amit végül egy 6 részes OVA sorozat követett, a Sekkaroku. A sorozat sikere még itt sem tört meg, 2012-ben jött a 3. évad, amely a Reimei-roku címet kapta. Valamint tavaly kijött az első movie-ja, a Kyoto Ranbu, és idén márciusban (2014) érkezik a Shikon Soukyuu címre keresztelt 2. movie is.

Történet

A történet a XIX. századi Kiotóban játszódik, középpontjában a Shinsengumi és Yukimura Chizuru áll, egy lány, aki eltűnt apját jött megkeresni. Bizonyos körülmények miatt végül a Shinsengumi veszi szárnyai alá, és megkezdődik Chizuru ismerkedése a Shinsengumi szemrevaló tagjaival, akik mind különös figyelmet szentelnek neki.

Nagy pozitívum, hogy a történet nem megy el hárem irányba, nem akarja mindenki magának Chizurut, legalábbis nem mindenáron, a műfajra jellemző vehemenciával.

Ahogy haladunk, Chizuru egyre inkább a Shinsengumi tagjává válik, és a történet is egyre komolyabb formát ölt, ahogy a harcok során lehull a lepel a folyton ott lappangó titokról.

Szereplők

Yukimura Chizuru: Egy kedves, törődő lány, aki az eltűnt apját jött megkeresni Kiotóba. Érkezése után azonban olyasmit lát, amit nem kellene, s így a Shinsenguminál köt ki.

Hijikata Toshizou: A Shinsengumi parancsnokhelyettese. Szigorú, komoly, megfontolt és érett személyiség. Nagyon tiszteli a nőket, Chizuruval szemben is nagyon védelmező. Souji pedig direkt bosszantja őt, mert tudja, mennyire idegesíti. Ennek ellenére ők állnak a legközelebb egymáshoz az egész Shinsengumiban. Elvégre mindketten sokkal régebb óta tagjai, mint a többiek.

Okita Souji: A Shinsengumi 1. szakaszának parancsnoka. Hijikata mellett ő a másik hadnagy. Elég lusta és közönyös, nem riad vissza az agressziótól sem, de imádja ugratni a többieket, különösen Hijikatát. Azonban a történet során kiderül, hogy van kedves oldala is.

Nagakura Shinpachi: A Shinsengumi 2. osztagának kapitánya. Az egyik legfelelőtlenebb karakter. Imád viccelődni és a társaival szórakozni. Általában legjobb barátjával, Sanóval lóg, valamint hozzájuk csapódik Heisuke. Szeret inni, és egy vérbeli nőcsábász, gyakran megszegi az éjszakai kijárási tilalmat. A gyerekes és vidám természete ellenére a kardforgatás mestere.

Saitou Hajime: A Shinsengumi 3. osztagának kapitánya. A kardforgatás mestere annak ellenére, hogy bal kezes. Csöndes és hallgatag, de a végletekig hűséges, udvarias és bölcs. Legtöbbször a támadás előtt felméri a helyzetet, és kitalálja, melyik módszer a legbiztosabb a küldetés sikeres teljesítéséhez.

Harada Sanosuke: A Shinsengumi 10. szakaszának kapitánya. Vidám és társaságkedvelő, mindig Shinpachival és Heisukéval lóg. Elég könnyen dühbe gurul, de alapvetően hűséges és barátságos ember. Kondo személyes tanácsadója, mindig képben van, és a vívás mestere. Kard helyett jobban preferálja a lándzsát.

Keisuke Sannan: a Shinsengumi hadnagya. Egy igazi tudós és könyörtelen taktikus. Kedves és törődő, azonban kicsit fenntartásos.

Toudou Heisuke: A Shinsengumi legifjabb tagja, egyidős lehet Chizuruval. Talán épp ezért, valamint a vidám és barátságos természete miatt gyorsan összebarátkoznak, és nagyon közel állnak egymáshoz. Általában Sanóval és Shinpachival lóg. A többiek imádják az alacsony termete miatt ugratni, aminek sosincs jó vége, hála Heisuke hirtelen természetének.

Kazama Chikage: A Bakumatsu tagja, a Shinsengumi ellensége. Ő a legerősebb oni nyugaton, és Chizurut akarja. Az indokai ismeretlenek. Arrogáns és cinikus, de nem teljesen hidegvérű. Általában két társával láthatjuk, Amagirivel és Shiranuival.

Yamazaki Susumu: A Shinsengumi hírvivője és segítője. Nagyon lelkiismeretes és szorgalmas, ő látja el társai sebeit és betegségeit.

Kondo Isao: A Shinsengumi kapitánya.

Yukimura Koudou: Chizuru eltűnt apja. Foglalkozása orvos.

Zene

Mind az openingje, mint az endingje csodálatos. Remekül illik a történelmi témához a lassú, lágy zenéje, és megteremti az animéhez szükséges hangulatot. Az openinget Aika Yoshioka énekli, míg az endinggel Mao örvendeztet meg minket.

Ajánlás

Akik szerették a játékot, azoknak feltétlen ajánlom, de azok se hagyják ki, akik szeretik a bishouneneket, avagy a történelmi Japánban játszódó műveket. Bár a fordított hárem műfajába tartozik, az anime nem csak erre összpontosít, de persze az sem marad ki belőle.

Nekem mind a grafikája, mind a története, mind a szereplők nagyon tetszettek, nem volt olyan erőltetett, mint a legtöbb hasonló műfajú anime. Az opening és az ending pedig kifejezetten gyönyörűre sikeredett.

Ismertetőt írta: Xiaoyu

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
©

Üdvözöl a Namida Fansub Team!

Miket találsz nálunk.

Nálunk saját készítésű anime feliratokat, manga fordításokat találsz.
Letöltéshez be kell jelentkezned, ha még nem vagy tag regisztrálj!
Kérdéseidet a Fórumban teheted fel, vagy ha csak csevegni szeretnél, azt is megteheted.

Belépés

Elfelejtett jelszó?

Még nem vagy tag? Regisztrálj!

Regisztráció után hozzáférhetsz a csapat által készíttet feliratokhoz és mangákhoz.