Keresés
Tagfelvétel

namidachan

Projektek állása.

Itt tudod megnézni, hogy a projektjeink mely fázisban vannak a kikerülésig.
Projektek állása.

Fansub etikett

fansubgyik

Felhasználók
· Online vendégek: 3

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 8,949
· Legújabb tag: JangMi
Facebook
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Anime » Ao Haru Ride
Ao Haru Ride

 Ao Haru Ride

Besorolás: anime, TV
Hossz: 12 rész
Megjelenés: 2014
Műfaj: dráma, iskolai élet, romantikus, shoujo 
Készült: Io Sakisaka műve alapján.
Felirat & Softsub



Vigyázat! Az ismertető SPOILERT tartalmazhat!

A sorozat megnézése előtt érdemes előbb az OVA-val kezdeni, mivel ez afféle bevezetése a sorozatnak. Bár az OVA a sorozat lejárta után jelent meg, mégis jobb előtte megnézni, hogy egy kicsit belekóstoljunk a történetbe. Ez a rész pár évvel a valódi cselekmény előtt játszódik, amiben megismerhetjük az akkoriban még alsóközépiskolás Futaba-t. Futaba egy igazán szép lány, ezért azt hihetnénk, hogy ezt ki is használja a fiúknál. De hamar rájöhetünk, hogy ki nem állhatja a fiúkat. Viszont, mint mindig, itt is van egy kivétel. Az ő neve pedig Tanaka-kun, egy csendes és nem kifejezetten fiúsnak mondható srác. Hamar kiderül, hogy a fiú sem közömbös főhősnőnk iránt, ám a nagy "szerelemnek" hamar végeszakad, köszönhetően egy Futaba által okozott félreértésnek. És ha ez még nem lenne elég, Tanaka-kun a nyári vakációban hirtelen elköltözik és erről Futaba csak az új tanév kezdetén szerez tudomást. Mint minden szerelmes lány egy ilyen helyzetben, Futaba teljesen kiborul. Itt vége is van az OVA-nak.

Történet

Ezek után neki is kezdhetünk a sorozatnak. Futaba már középiskolás, viszont teljesen megváltozott. Ennek oka pedig, hogy barátnői kiközösítették (még alsóközépben) ugyancsak egy félreértés miatt. Mindezek után főhősnőnk eldönti, hogy nem lesz többet az az aranyos lány, aki volt, hanem fiúsabbá válik, ezzel elkerülve még egy olyan félreértést, amit fentebb említettem. Az új Futaba tehát körülbelül ilyen: nem sminkel, hangosan nevet és a táskájában totál káosz van. Ezzel, mondhatnánk, el is érte a célját, mivel újra vannak barátnői. Még ha ez afféle látszatbarátság is. Ám az ilyen barátság nem tart sokáig. Barátnői kiközösítettek egy olyan lányt, amilyen Futaba is volt régen. Azaz a fiúk oda vannak érte, és minden más lány azt gondolja, hogy Makita-sannak pont ez a célja. Viszont Futaba rájön, hogy Makita-sant mindenki teljesen félreérti. Mikor ezt közli barátnőivel, ők válaszul felbontják vele a "barátságukat". Futaba már megint megcsinálta. De nem sokáig kell szomorkodnia, mert Makita-san szeretne a barátja lenni. Tehát Futaba-nak újra van egy barátja, azzal a különbséggel, hogy ez most egy igazi barátság.
Mindezekben fontos szerepet játszik Mabuchi-kun, aki nemcsak, hogy hasonlít Tanaka-kunra, de kiderül, hogy valóban ő az. Persze egy shoujo animében nem maradhat el, hogy a régi szerelmesek újra találkozzanak. Ő az, aki legelőször közölte Futaba-val, hogy a látszatbarátsága nem fog sokáig fent maradni. Ezután ugye, ki is derült, hogy igaza volt. Ám Tanaka-kun megváltozott. Gondolom mindenkinek feltűnt, hogy egyszer Tanaka-ként, egyszer meg Mabuchi-ként írtam. Nos, ez nem véletlen, mivel Tanaka Kou-nak megváltozott a neve Mabuchi Kou-ra. Na de nem csak a neve, a személyisége is megváltozott. Már nem az az aranyos és félénk fiúcska, akivel az OVA-ban megismerkedhettünk. Rideg, cinikus és nem igazán érdekli semmi sem. Már a legelején össze is törte Futaba azon reményét, hogy köztük még lehet valami, mivel állítása szerint ő már nem érez úgy iránta. Természetesen Futaba nem akarja feladni őt, most, hogy újra találkoztak. Bár azért meg kell hagyni, hogy eleinte nem akarja elfogadni az "új Tanaka-kunt". Később új szereplőkkel is megismerkedhetünk, akiknek fontos szerepe van abban, hogy Kou újra megnyíljon az emberek előtt és elfelejtse azt a szomorúságot, amit magában hordoz. Ilyen szereplők Murao-san, a hűvös szépség és a hiperaktív Kominato-kun. Meg persze Makita-san, akit már említettem. Tehát négyük próbálja megtörni a jeget Mabuchi-kun szívében. De hogy fognak a dolgok alakulni Futaba és Kou között?

Sajnálatos módon a fenti kérdésre az anime nem ad választ. Ha kíváncsi vagy, hogy mi is lesz velük, a sorozat befejezése után el kell olvasnod a mangát. De ez senkinek se vegye el a kedvét az anime megnézésétől! Kellemes kis sorozat, ami inkább a lányok közönségét célozza meg, de szerintem, egy fiú is megnézheti, mert nem az a nagyon romantikus fajta. Talán inkább aranyosnak mondanám a két szereplő viszonyát, mint romantikusnak (ez persze csak az animére igaz, a mangában már jobban megmutatkoznak az érzelmek).

Zenék és vélemény

Az opening-et és az ending-et is eltalálták, de nem igazán tudok semmi különlegeset mondani róluk.
Összegzésként, ez egy kellemes hangulatú, könnyed sorozat, amit igazán bárkinek ajánlok. Nekem az egyik kedvencem lett és marad is örökre. :)

Ismertetőt írta: StrawberryPie
Lektorálta:
HanaSakuraa

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
©

Üdvözöl a Namida Fansub Team!

Miket találsz nálunk.

Nálunk saját készítésű anime feliratokat, manga fordításokat találsz.
Letöltéshez be kell jelentkezned, ha még nem vagy tag regisztrálj!
Kérdéseidet a Fórumban teheted fel, vagy ha csak csevegni szeretnél, azt is megteheted.

Belépés

Elfelejtett jelszó?

Még nem vagy tag? Regisztrálj!

Regisztráció után hozzáférhetsz a csapat által készíttet feliratokhoz és mangákhoz.