Keresés
Tagfelvétel

namidachan

Projektek állása.

Itt tudod megnézni, hogy a projektjeink mely fázisban vannak a kikerülésig.
Projektek állása.

Fansub etikett

fansubgyik

Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 8,824
· Legújabb tag: Arnold
Facebook
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Anime » Noragami
Noragami

Noragami

Kategória: anime, TV
Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, dráma, kaland, shounen, vígjáték
Megjelenés: 2014
Készült: Adachitoka műve alapján.
Felirat & Softsub & Torrent

 

 

Történet

A történet középpontjában egy Yato nevű isten áll, aki az utóbbi időkben (vagy inkább utóbbi évtizedekben) teljesen leszegényedett. Fő célja, hogy annyi pénzt gyűjtsön, amiből építhet magának egy szentélyt. De ehhez követőkre is szüksége van, mert azok az istenek, akiknek nincs egy követőjük sem, elfelejtődnek és eltűnnek. A pénz gyűjtése érdekében alkalmi munkákat vállal el, de fizetségként mindig csak 5 jent fogad el. Ahogy összegyűl valamennyi pénze, mindig meglát valami teljesen haszontalan dolgot és arra költi a pénzét. Most már érthető, miért olyan csóró, igaz? Mellékesen megemlítve, olyan kevés követője van, hogy ha valaki mellett elmegy az utcán, az meg sem látja, jobbik esetben meg pár perc alatt elfelejti.

De egy nap egy munkát teljesítve összefut a másik főszereplőnkkel, Iki Hiyorival. Ő látja Yato-t és nem is felejti el pár percen belül.  Mikor meglátta, hogy Yato kiugrott az útra egy macska után, rögtön utána ugrott és félrelökte, hogy megvédje Yato-t egy balesettől. Így hát a lány kórházba került, de még nem tudja, mibe keveredett. Nem sokkal felébredése után újra találkozott Yato-val (a kórházi szobájában). Yato elmesélte neki, hogy ő egy isten és nem kellett volna megmentse, mert ha el is ütötte volna az autó, nem halt volna meg. Hiyori természetesen nem hitte ezt el neki. Mégis ki hinne egy olyan embernek, aki hirtelen azt állítja, hogy egy isten? Ám másnap valami nagyon természetellenes történt vele. A lelke elvált a testétől és még egy rózsaszín farka is nőtt! A rendes teste ez alatt az idő alatt úgy viselkedett, mintha a lány csak úgy elaludt volna. Hiyori el sem tudta képzelni, mi történt vele. Ekkor Yato újra feltűnt és elmondta neki, hogy ő most az élők és a holtak világa között létezik, ez okozza azt, hogy a lelke néha különválik a testétől. Hiyori teljesen kétségbeesett, mert mégis ki akarna úgy élni, hogy a lelke minden nap elválik a testétől? Viszont ha Yato tényleg egy isten, akkor meg kéne tudnia oldani a problémát. De Yato mit kér ezért cserébe? Mily meglepő, 5 jent. Hiyori odaadta neki az „összeget”, viszont Yato ez után közli vele, hogy egyelőre még nem tudja teljesíteni a kívánságát. Ezért Hiyori Yato mellette marad, ameddig az isten nem tudja teljesíteni a kérését.

A későbbiekben szereznek Yato-nak egy Szent Ereklyét, akit ő Yukine-nek nevez el. Ezek után hármuk mindennapjait követjük végig számos mellékszereplő kíséretével.

Zene
Az opening egy pörgős szám, ami máig is nagy kedvencem. Bár aki már látta a Noragami mindkét évadját, az rájöhetett, hogy ennek az animének csakis eszméletlen jó openingje lehet. Az ending egy kellemes, nyugodt szám, ami tökéletesen megfelel egy ilyen ütős op után.

Seiyuuk
Szinkronszínészek gyanánt mindenképp megemlíteném Yato-ét, Hiroshi Kamiya-t (Attack On Titan: Levi Ackerman; Angel Beats!: Otonashi Yuzuru; Durarara!!: Orihara Izaya stb.), és Yukine-ét, Kaji Yuki-t (Attack On Titan: Eren; Ao Haru Ride: Mabuchi Kou; One Punch Man: Sonic stb.). Mindketten több animében játszottak már együtt és a Noragamiban is hozzák a formájukat. Véleményem szerint Yato szerepét egyenesen Kamiya-nak írták, hiszen keresve se találhattak volna jobb szinkronhangot neki.

Ajánlás

Összegezve, nekem személy szerint nagy kedvenc lett, sok poénnal és néhol komolysággal fűszerezve. Mindenkinek ajánlom, hiszen semmilyen nagyobb kategóriába nem sorolható, ezért mindenkinek igazán megér egy próbát. :)

Ismertetőt írta: StrawberryPie
Lektorálta: HanaSakuraa

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
©

Üdvözöl a Namida Fansub Team!

Miket találsz nálunk.

Nálunk saját készítésű anime feliratokat, manga fordításokat találsz.
Letöltéshez be kell jelentkezned, ha még nem vagy tag regisztrálj!
Kérdéseidet a Fórumban teheted fel, vagy ha csak csevegni szeretnél, azt is megteheted.

Belépés

Elfelejtett jelszó?

Még nem vagy tag? Regisztrálj!

Regisztráció után hozzáférhetsz a csapat által készíttet feliratokhoz és mangákhoz.